Följer med trenden och tänker nu börja visa mina böcker i alfabetisk ordning från A till Ö. Tror med allra största säkerhet att det kommer att tillkomma titlar på vissa bokstäver innan jag kommit fram till Ö men då får jag göra ett samlingsinlägg med dem när den dagen kommer!
 
Här kommer i alla fall mina böcker på bokstaven A. 
 
Apollo 23 - Justin Richards (Håller just nu på att läsas)
Allt Kan Hända- 14 mörka berättelser - Stephen King (Innehåller bland annat novellen "1408" som filmen med samma namn är baserad på. Har läst några av novellerna)
Aprillhäxan - Majgull Axelsson (Oläst)
All Together Dead - Charlaine Harris (Från bok-serien som serien True Blood är baserad på. Oläst)
Att Förstå Religion - Carl-Henric Grenholm (Studentlitteratur Religionsvetenskap A TILL SALU!)
Att Se Samhället - Göran Ahrne (Studentlitteratur Religionsvetenskap A TILL SALU!)
Alla Tiders Historia Maxi - Hans Almgren, Arne Löwgren, Börje Berg(...) (Historiebok Historia A på gymnasie-nivå som vi fick då skolan ändå skulle köpa in nya böcker)
 
 
Studentlitteratur, Till Salu,
Titel: On The Edge: My Story
Språk: Engelska
Författare: Richard Hammond (Mindy Hammond)
Antal sidor: 309
Första raden i boken: "Instinct told me that I was watching one of those things that looked very easy to do but that would, in reality, turn out to be very difficult". 
 
Eftersom detta är en självbiografi så känns det konstigt att säga att den är "jätte bra" eller "dålig" men när det gäller denna bok så har jag inga problem med att beskriva den som just jätte bra!
Sättet den är skriven på, hur man får följa familjen genom en sådan svår tid och hur man får både Richard och Mindy's perspektiv på det hela gör boken så mycket bättre. 
Jag visste sedan tidigare att han hade krashat med en bil, men inte riktigt hur illa det faktiskt var eller vilken typ av bil det var men nu fick man verkligen se "bakom kulisserna" på allt som hände 2006. 
Har länge kollat på "Top Gear" och Richard har alltid varit min favorit och efter att ha läst boken så ändras inte det ett dugg! Han kommer från och med nu vara beviset för mig att bara man kämpar så finns det en chans att man kan klara sig ur de mest horribla situationer. 
Richard Hammond, Självbiografier, Top Gear,
Veckans hemmsida denna vecka blir en hemsida jag har länkat till i menyn på vänstra sida, nämligen "Read the Printed word"
Det finns även en Tumblr sida som uppdateras med bilder om just böcker. 
Jag tycker att alla som har en bok-blogg eller är en bokälskare bör ha just en Read The Printed Word-logga på sin blogg för att visa hur viktigt det är att läsa det tryckta ordet!
 
 
bilder, böcker, the printed word, veckans hemsida,
1. Bästa bok förra sommaren?

Bästa boken förra sommaren var nog Den Siste Tempelriddaren av Raymond Khoury. Jag tycker att det är jätte intressant att han skrev den innan Dan Brown gav ut DaVinci-koden men var rädd för vilket mottagande den skulle få så han väntade med att ge ut den tills efter att Brown gett ut hans bok, men historierna är ganska lika varandra även om ingen av dem läst varandras historier! 
 
2. … och sommaren innan det?
 
Det måste ha varit Maria Gripes "Skuggornas barn". Fick boken av min morfars bror och sträckläste den nästan på bara några dagar. Köpte sedan in resterande böcker i serien, men tyvärr så har de bara stått i bokhyllan olästa fram tills nu, då jag börjat på den första boken "Skuggan över stenbänken". 
 
3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?
 
Boken "Cirkeln" av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg eller "Extremely Loud and Incredibly Close" av Jonathan Safran Foer 
 
4. Vad läser du mest på sommaren?
 
Läser inget speciellt på sommaren, utan försöker komma ifatt på alla böcker jag vill läsa. Dock verkar jag aldrig lyckas med det, därför fortsätter jag igen sommaren efter.
 
5. Var läser du helst?
 
I sängen innan jag ska gå och lägga mig, vilket ofta resulterar i långa nätter långt efter jag tänkt sova. 
 
6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?

Boken "Jubilee" som jag ska hämta i morgon!
Titel: Stop what you're doing and read this
Språk: Engelska
Författare: Carmen Callil, Mark Haddon, Michael Rosen, Zadie Smith, Jeanette Winterson, Blake Morrison, Dr Maryanne Wolf, Tim Parks, Jane Davis & Nicholas Carr
Antal sidor: 181
Första raden i boken:
Eftersom det är flera författare till boken som skrivit sina små "noveller" eller historier så tänker jag skriva första raden på varje kapitel.
 
Inledningen: "Why should you stop what you're doing and read this?"
Zadie Smith (library life:) "Sometimes people ask me if I am from a bookish family"
Blake Morrrison (twelve thoughts about reading): "A friend once told me how she'd built a wall of books around her bed as a teenager"
Carmen Callil (True Daemons): "Like most people born in a wealthy country, in practical matters I had a most fortunate childhood"
Tim Parks (Mindfull reading): "Maybe we can start by reminding ourselves what a strange art form writing is"
Mark Haddon (the right words in the right order): "At home I still have the boxed set of six Puffin books given to me as a prize when I was twelve-year-old pupil at Duston Eldean Junior School"
Michael Rosen (memories and expectations): "We are on holiday on the coast of Yorkshire not far from Whitby"
Jane Davis (the reading revolution): "Literature and Time Travel, I had called it, in hope of getting some younger, som diffferent people"
Jeanette Winterson (a bed. a book. a mountain): "I am lying in bed reading Nan Shepherd's The living mountain"
Nicholas Carr: (the dreams of readers): "Here's a word you don't come across much any more: spermatic"
Dr Maryanne Wolf & Dr Mirit Barzillai (questions for a reader): "Reading transforms the human brain, which transforms the mind, which transforms the life of every reader"
 
Den här boken handlar (som ni antagligen förstått efter att ha läst allt detta) om just det, böcker. Boken i sig är ett impulsköp jag gjorde i butiken "The English Bookshop" som finns här i Uppsala, och eftersom jag älskar böcker så kändes det helt rätt att läsa just denna. 
Anledningen till att det tagit mig ganska lång tid att läsa ut den är just för att varje kapitel är som en helt ny bok. 
Boken har alltså så här många författare, som alla har gett sin åsikt om varför böcker och läsning är så otroligt viktigt, och de använder sina egna erfarenheter och expertis för att framföra detta. 
Alla är inte författare till yrket, men jobbar på något sett i närheten av böcker. 
Jag hoppas att många bokälskare sätter sig ned och läser just denna bok då man blir riktigt inspirerad att fortsätta läsa, och hur viktigt det är att sprida denna kärlek för just böcker. 
Har varit medlem på Goodreads.com ett tag nu och jag älskar verkligen den sidan. Kan tyvärr sitta lite för länge och bara bläddra bland massor utav böcker, författare, citat och annat skoj. 
På sidan kan man ha sin egen profil och äntligen verkar det som att min profil-länk funkar så nu kan ni klicka 
--->HÄR<--- så kommer ni till min profil där!
... du alltid vill köpa "konstiga" böcker när personalen på Akademibokhandeln känner igen dig och hällsar med frasen "vilken bok är det du vill ha tag på idag då?"
 
Yes, det här har börjat hända mig nu. Jag har alltid varit den som inte bara vill läsa nya böcker som ligger på toplistorna, utan jag vill läsa "äldre" gamla klassiker också. Det var ungefär när jag ville köpa "To kill a Mockingbird" och hon i kassan blev eld och lågor över att någon äntligen efterfrågade en klassiker. Jag förstår inte, det finns så många läse-skatter som man missar om man bara vill läsa massproducerade toppliste-ettor!
Men men, det jag skulle skriva om är i alla fall att jag beställde hem en bok därifrån. Den finns inte i affärer utan man måste beställa den över nätet/från en av deras butiker. 
Boken är i alla fall "Jubilee" av Shelley Harris. Bilden är tagen från Waterstones hemsida
Det skulle tydligen kunna ta upp till två veckor innan boken dyker upp, men det gör mig inte så mycket. Jag kämpar på med böckerna jag läser just nu. Förhoppningsvis dyker den upp lagom till min frankrike-resa. Ska ha med mig ett par böcker dit då jag åker buss fram och tillbaka vilket ger den totala res-tiden 60 timmar!