I dag släpptes det vilka som ska komma och prata på bokmässan i år.
Planen är fortfarande att jag ska åka men sen får man se vad som händer, om jag kommer att ha råd och om jag hittar någon att åka med och så vidare.
Totalt kommer seminarieprogramet att bestå av 398 seminarier, 810 medverkande från 21 länder.
Några av de svenska författarna som är representerade är Jonas Gardell, Jan Guillou (!!) och Gunilla Bergström men störst av allt är att ingen mindre än Tomas Tranströmer kommer även att vara på plats!
I år är det även 100 år sedan August Strindberg gick bort, självklart firas även detta.
Ibland kan jag inte låta bli att köpa en bok även om jag vet att jag verkligen inte borde göra det! Idag var en sådan dag och med mig hem från Akademibokhandeln fick "Mullvaden" följa.
Såg filmen "Tinker Tailor Soldier Spy" när den gick på bio (mest för att både Benedict Cumberbatch och Tom Hardy, mina favoritskådespelare, var med om jag ska vara ärlig!) och jag kände att jag inte riktigt fick grepp om filmen så jag tänkte se om jag fick rätsida på den genom att läsa boken.
Tyvärr köpte jag den på svenska men den engelska var dyrare om jag inte minns helt fel.
Har uppdaterat designen lite här på bloggen. Till vänster i menyn kan ni nu läsa vilka böcker jag just nu håller på att läsa! Vet inte om den uppdateras automatiskt eller om jag måste hålla på och lägga in en ny widget varje gång jag börjar läsa en ny bok, den som lever får se :-)
Just nu håller jag i alla fall på med att läsa "Stop what you're doing and read this", "Extremely Loud and Incredibly Close", "Catching Fire" och "Amsalor och Draken".
Efter torsdag nästa vecka bör jag kunna läsa ännu mer än vad jag gör nu då vi har vår sista examination på vårens kurs på universitetet så då lär det bli lite mer fart här på bloggen!
Veckans hemsida måste helt klart vara hemsidan Goodreads! Där kan man lägga till böcker i hyllor så som "läst", "läser" och "ska läsa" men man kan självklart även göra sina egna hyllor om man känner för det. Förutom att sortera böckerna så kan man även lägga till sina egna böcker i en samling "mina böcker" så att man kan ha en översikt över vilka böcker man har hemma i bokhyllan även när man är ute på resande fot.
Hemsidan finns även som app till iPhone (osäker på om det finns till andra mobiler) samt att de även finns på twitter (@goodreads tror jag).
Eftersom sidan är på engelska så finns det tyvärr ingen möjlighet att lägga till svenska titlar, men om du läst boken på svenska kan du säkert leta upp en engelsk motsvarighet, eller kanske orginaltiteln.
Titel: Lyckan Kärleken och Meningen med Livet
Orginaltitel: Eat Pray Love
Språk: Läst på Svenska
Författare: Elizabeth Gilbert
Antal sidor: 340
Första raden i boken: "Om bara Giovanni ville kyssa mig".

Det här är en bok jag rekomenderar ALLA att läsa för man kan verkligen hitta just sin favoritdel i boken. I tre delar får vi följa Elizabeth/Liz/Matkassen på en underbar resa genom Italien, Indien och till sist i Indonesien på ön Bahli.
Är man matälskare är säkert delen om Italien den del som tilltalar än mest. Söker man en mening med livet, finns gud och i sådanafall vem är han trivs man kanske bäst i Indien och vill man få ordning på sin tillvaro kanske det är Bahli man kommer att minnas mest.
Jag såg filmen innan jag läste boken men i detta fall spelade det absolut ingen roll. Filmen är underbar men självklart lite "uttömd" eftersom allt från boken inte kan få vara med så gillade man filmen MÅSTE man läsa boken där man får följa med en Liz ännu djupare efter en förklaring till hennes tillvaro här på jorden.
Just nu är det bokbytardagen som det pratas om bland alla sveriges bokbloggare! Var in på den officiella hemsidan som du hittar här. Bokbytardagen innefaller alltså på fredag den 25e maj och på hemsidan kan man hitta vart man kan hitta event i sin närhet. Läste i tidningen "BOOKS" att SJ är med i år så åker du tåg på fredag, passa på att ta med en bok du inte längre behöver men vill sprida vidare till andra!
Här i Uppsala är det fyra olika bibliotek som arrangerar någonting men jag tror tyvärr inte att jag hinner iväg till något då jag har ett arbete på universitetet som har deadline just på fredag men jag uppmanar alla som har lust, ork och vilja att byta till sig många nya spänande böcker!
Välkomna till min nya blogg; BookAndThings!

Detta är min andra blogg som jag har parallellt med DreamsAboutEngland men eftersom jag kände att jag ville ha en separat renodlad bokblogg startade jag denna.
Tanken är att det är på den här bloggen jag ska skriva om böcker jag köpt, böcker jag läst och annat som tillhör bokvärlden. Eftersom jag självklart redan läst en massa böcker innan så tänkte jag varva både nylästa böcker och sådana som står på "läst"-hyllan.
Så, nu kör vi! Har du några frågor är det bara att kommentera direkt på ett inlägg eller maila mig på micaela.booksandthings@gmail.com