Idag har jag varit iväg på en liten "utflykt". I Uppsala finns ett litet ställe som drivs av röda korset där de säljer second hand prylar och eftersom jag inte hade något bättre för mig så tog jag och åkte dit.
Med mig hem fick jag bland annat denna bok (som jag endast köpte för omslagets skull!):

Har ärligt talat inte läst så där jätte mycket i böcker den senaste tiden men däremot har jag läst några short-stories på nätet eller fan-fics på olika hemsidor. 
Jag älskar verkligen att läsa men jag har tyvärr lite svårt att alltid hålla konsentrationen uppe hela tiden vilket gör att jag ofta läser ganska många böcker samtidigt. Korta noveller är därför ganska bra för mig att hålla mig sysselsatt med. 
En novell jag läste alldeles precis är Charles Day av Samantha Fall, vilken jag rekomenderar alla att läsa!
 
I katalogen för Svensk Bokhandel så fanns det ett par sidor om olika personers favorit bokaffärer och vad som gjorde dessa så bra. Eftersom min dröm är att en dag äga en egen bokaffär så tycker jag att det är jätte intressant att läsa om vad som gör just en så bra affären så bra och varför man nästan känner att man är "otrogen" mot sin favorit om man handlar på ett annat ställe. 
Här i Uppsala där jag bor så måste jag nog säga att The English Bookshop är min absoluta favorit, mycket på grund utav att de har bara en kopia av varje bok istället för kanske 5, ibland över 10 kopior av samma vilket gör att man kanske inte hittar den där boken på nedersta hyllan i hörnet som kommer att förändra ens liv. Men affären jag handlar mest på är Akademibokhandeln dels eftersom de har både svenska och engelska titlar, kurslitteratur och så vidare. I Uppsala finns det 2 st, varav den ena handlar jag bara kurslitteratur på och den andra går jag till om jag vill hitta lite knepigare titlar. 
I England så är Waterstones mitt absoluta favoritställe(-en) och bolaget jag förhoppningsvis kan jobba åt när jag en dag ska försöka hitta en heltidsanställning i England!
 
 
 
 
 
Underbara bilder, alla från Tumblr!
akademibokhandeln, bokaffär, böcker, favorit, the english bookshop, tumblr, waterstones,
 
Eftersom jag har ganska många kok-böcker liggandes hemma tänkte jag att jag kunde börja skriva ett par rader om de jag har. Först ut blir den "nyaste", i alla fall för mig. När jag var i London köpte jag denna kok-bok till min mor men som vanligt så övergår de ofta ganska snabbt till mig igen eftersom de är på engelska. 
Tyvärr blev jag lite besviken på själva lay-outen i boken. Har suttit och bläddrat i den vid flera tillfällen men tyvärr aldrig blivit inspirerad av att göra någonting. Bilderna är väldigt sterila och hela boken är som en pocket-bok vilket gör att man inte riktigt får den där mysiga känslan. 
Dock kom det med en DVD-skiva som jag inte hunnit kolla på ännu, kanske får den mig att ändra mig och springa iväg till affären och köpa massor utav färska ingredienser!
När det kommer till recepten så får jag intrycket av att det är ganska svåra recept, inte alls "easy" som omslaget säger men det roliga med boken är att det faktiskt finns ett barn-kapitell som jag nog kommer att använda mig av, haha!
 
 
Gordon Ramsay, Kokbok,
Det verkar som att jag inte kommer kunna åka på bokmässan i år. Väldigt tråkigt tycker jag för jag har verkligen sett fram emot att kunna åka och drömma mig bort bland alla seminarier och framförallt shopping!
Men nu när jag kollar på mitt schema inför hösten så kommer jag antagligen ha en föreläsning på fredagen och sedan en tenta onsdagen efter och det känns lite onödigt att betala så mycket pengar för hotell och tåg bara för att gå två dagar på mässan och samtidigt inte kunna plugga hundra procent till tentan. 
Men förhoppningsvis så har jag möjlighet att åka nästa år! 
 
Annars har det inte hänt så mycket på bokfronten. Har varit jätte lat och inte läst någonting alls sedan jag kom hem från Frankrike men däremot så har jag beställt hem Svensk Bokhandels höst-katalog så jag får drömma mig bort bland alla böcker men på hemmaplan. 
Titel: Om du bara kunde se mig
Språk: Läst på Svenska, orginalspråk Engelska
Författare: Cecelia Ahern
Antal sidor: 316
Första raden i boken: "Det var en fredagsmorgon i juni som jag blev bästa vän med Luke"
 
Boken handlar om den pryde och ordningsamme Elizabeth Egan och hur hennes liv ser ut efter att mer eller mindre blivit tvingad till att adoptera hennes systerson. Hon driver ett eget företag och lever ensam tillsammans med Luke (systersonen), och allt verkar rulla på hyfsat, förutom de dagarna hennes syster ringer och är mer eller mindre hjälplös, vilket är ganska ofta. Allt verkar vara som vanligt tills den dagen den mystiske Ivan dyker upp i trädgården.
 
Det här är verkligen inte en bok jag brukar välja att läsa, som sagt jag köpte ju den bara för jag tyckte om hennes roman PS, I love you, så jag hade inte några direkta förväntningar av den.
Boken är inte en typisk romantisk roman utan den har element som gör att man kan hitta delar i boken som passar än själv bäst.
Tyckte inte att boken var någon jätte-höjdare men det jag tar med mig från den här boken är tanken att man kanske måste släppa lite på sina egna begränsningar för att kunna se världen med andra ögon, och vem vet, vi har kanske alla en Ivan som går bredvid oss och visar oss den rätta vägen? 
Cecelia Ahern, Om du bara kunde se mig, PS I Love You,
I helgen drar jag söder ut, närmare bestämt till den lilla franska byn Taizé. I Taizé finns en kommunitet jag besökt 2 gånger tidigare och bara resan dit och hem tar totalt 60 timmar (med buss) och i Taizé finns det mycket tid för tystnad och reflektion vilket gör att det finns otroligt många timmar att fylla med just läsning! 
Från CDON beställde jag hem följande titlar:
 
Skärvor av ett liv- Hédi Freid
 
 
Om du bara kunde se mig- Cecelia Ahern (enda anledningen till att jag köpte denna bok är att jag tyckte så mycket om hennes "PS. I love you")
 
Sen såg jag att man genom sin iPhone kunde ladda ned en massa klassiska böcker så på mobilen kommer The Importance of Being Earnest" "Great Expectations""Wuthering Heights" samt alla "Sherlock Holmes" böcker med!