Titel: An Abundance of Katherines
Språk: Engelska
Författare: John Green
Antal sidor: 215
Första raden i boken: "The morning after noted child prodigy Colin Singleton graduated from high school and got dumped for the nineteenth time by a girl called Katherine, he took a bath."
 
Det här är den första boken jag läser av John Green (förutom de två första kapitlen av The Fault in Our Stars) och jag gillar den verkligen. Jag brukar normalt sett inte läsa den här typen av böcker som är mer inriktade för tonåringar (vet egentligen inte varför..) så det var en anorlunda upplevelse bara det. 
Det som gör boken så otroligt bra är språket Green använder. Man hittar hur många underbara citat som helst ("Books are the ultimate dumpees: put them down and they'll wait for you forever; pay attention to them and they always love you back") och man tillåts fundera över några av världens många frågor. 
Karraktärerna kommer till liv och man ser verkligen Colin framför sig när han sitter med näsan över sina uträkningar eller när Hassan håller sina små "föreläsningar" för honom. 
Håller just nu på och läser "Looking for Alaska" och den håller hitintills lika bra standard!
An abundance of Katherines, John Green, Looking for Alaska,
God jul alla bok-nördar! :D 
Sitter just nu uppe alldeles för sent, när jag igentligen borde ligga till sängs läsandes "Looking For Alaska" av John Green. Det bör inte dröja så länge innan en recension kommer på den. Om jag hinner i morgon ska jag skriva lite kort om "An abundance of Katherines", även den av John Green. 
Men som sagt, jag önskar er alla en fin jul!
 
Titel: Jag är femton år och jag vill inte dö
Språk: Svenska
Författare: Christine Arnothy
Antal sidor: 158
Första raden i boken: "Att Pista kom den där kvällen verkade på oss som en befrielse". 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken. Den är intressant, vilket alla böcker som bygger på riktiga händelser är, men jag fick liksom ingen "feeling" av den. Språket var stundtals lite annorlunda, vilket kan bero på översättaren, vilket gjorde att man inte fick flyt i texten. 
Sen var den även lite kort och det kändes som att hälften av historien saknades. Om jag förstått det rätt så skriver författaren utifrån sina egna dagboksanteckningar vilket gjort att hon kunnat förklara vissa saker lite mer. Jag hade exempelvis velat veta mer vad som händer med Christine och hennes familj i slutet där hon väljer att avsluta sin bok. 
Även om snön faller ute (tror att jag fått strax över 20cm nysnö bara på några timmar) så vågade jag mig ut för att gå till biblioteket. Mamma bad mig att lämna tillbaka en bok åt henne och jag passade på att hämta upp ett exemplar av John Green's bok An Abundance of Katherines. Ska försöka läsa alla hans böcker så jag står på kö för alla på biblioteket då de inte finns att köpa i Sverige verkar det som... 
 
Det är otroligt vad mycket olika böcker man kan hitta på second-hand butiker runt om i landet!
Idag var jag in på en second-hand butik driven av någon slags läkarförening i Märsta nära Stockholm och kom ut med hela fyra böcker för bara 20 kronor. 
Med mig fick Charles Dickens "En Julsaga", en bok av HC Andersen med julberättelser, Umberto Eco's "I Rosens Namn" och "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Den sistnämnda köpte jag till mamma min då hon har tittat på den både en och två gånger. 
Så, jag rekomenderar verkligen alla bok-älskare att gå runt och noggrant se över olika bokavdelningar för jag är säker på att man hittar några guldklimpar!